Skip to main content

AbbVie Çalışanları 'Olasılıklar Haftası'nda Eğitimi Desteklemeye Devam Ediyor

  • AbbVie, tüm dünyada aynı anda kutlanan “Olasılıklar Haftası”nda bu sene de Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile işbirliği yaptı. 85 AbbVie çalışanı İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 okulun önceden belirlenen ihtiyaçlarını karşıladı.

İSTANBUL, 20 Haziran 2018 - Global biyofarma şirketi AbbVie’nin 2014 yılında başlattığı “Olasılıklar Haftası” gönüllülük programı, geçen sene olduğu gibi bu yıl da Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle gerçekleştirildi. Dünya genelinde 50 ülkede 50’den fazla projenin hayata geçtiği “Olasılıklar Haftası” kapsamında 2018 yılında 8000 AbbVie çalışanı, yaşadıkları ve çalıştıkları bölgelerdeki okullara ve topluma destek olmak için 36.000 saatten fazla gönüllü olarak çalışacak.

AbbVie Türkiye’nin Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)  iş birliğiyle gerçekleştirdiği projede bu sene İstanbul’da Eyüp Tantavi İlkokulu, Ankara’da Haymana Şehit İsmail Benli Ortaokulu ve İzmir’de Konak Yıldırım Kemal Bey İlkokulu ihtiyaçları önceden belirlenerek giderildi. Öğrencilerin istekleri doğrultusunda duvarlar çizgi film karakterleriyle süslendi. Okul bahçesi çizgileri belirginleştirilerek oyun alanları çizildi. Merdiven kenarları ve giriş kapısı boyanarak yenilendi, hatıra pankartı hazırlandı. AbbVie çalışanları ayrıca ‘’Olasılıklar Haftası’’ ile ilgili heyecanlarını ve duygularını #AbbVieGivesBack hashtag’i ile sosyal medya hesaplarında paylaştı.

AbbVie Türkiye Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Figen Şamdancı, “AbbVie olarak misyonumuz; dünya çapında yenilikçi, hasta odaklı, spesifik tedavilere odaklanan ve sürekli yeni tedaviler geliştiren biyofarma şirketi olmak. Topluma faydalı olabilecek her alanda çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Eğitim ülkemizin  gelişimi için en önemli unsurlarından biri. Gönüllü olarak çalıştığımız hafta kapsamında çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunarak gelecekteki başarılarına destek vermeyi hedefliyoruz” dedi.

TOG Hakkında

TOG, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesi. Aralık 2002’de kurulan vakıf, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyorlar. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmıyor ayrıca gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarını sağlayarak kişisel gelişimlerini destekliyor.

2017 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 74.613 gencin katılımıyla 1839 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi/etkinliği/kampanyası gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek tüm bu aktivitelere yerel halkın katılımını ve desteğini de sağlıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 80 ilinde gençlik grubu veya üniversite topluluğu/kulübü olarak faaliyet gösteren ve 132 örgütlenme ile aktif olan Toplum Gönüllüsü gençler, 103.697 saat akran eğitimi aldılar. Toplum Gönüllüsü gençler 2017 yılında 621.014 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmeyi başardı. 

TR/ABV/0518/0866