AbbVie'den Yeni Bir İş birliği İçin Tarihi Bağış

• Global biyofarma şirketi AbbVie, hasta çocukların ailelerinin konaklama, eğitim ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarına destek veren Ronald Mcdonald House Charities (RMHC) Derneği’ne 100 milyon dolarlık rekor bağışta bulundu. Bu bağış, hem AbbVie hem de RMCH Derneği’nin tarihindeki en yüksek bağış miktarı oldu.

İSTANBUL, Kasım 2018 – Dünyanın en ciddi ve karmaşık bazı hastalıklarına yönelik yenilikçi ve ileri tedaviler geliştiren biyofarma şirketi AbbVie, çocuğu hastanede yatan ailelere kalacak yer ve temel ihtiyaç yardımı sağlamak için çalışmalarda bulunan Ronald Mcdonald House Charities (RMHC) Derneği’ne 100 milyon dolarlık rekor bir bağışta bulundu. Hem AbbVie’nin hem de derneğin tarihindeki en büyük miktar olan bu bağış, Amerika çapındaki hasta çocuklara ve ebeveynlerine konaklama, beslenme, eğitim gibi temel hizmetlerde değerlendirilecek.

Kurulduğu 2013 yılından bu yana hastaların yaşamlarında iz bırakan etkiler yaratmak için var gücüyle çalışan AbbVie, hastaların yaşamlarında kritik rol oynayan hasta ailelerine de pozitif etki edebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Hastaların ve ailelerinin yaşamlarına bir bütün olarak katkıda bulunma misyonuyla yola çıkan AbbVie, 100 milyon dolarlık rekor bağışıyla bu misyonunu gerçeğe taşıyor.

Hasta yakınlarının da özel ihtiyaçları olduğunu göz önünde bulunduran AbbVie’nin yaptığı 100 milyon dolarlık rekor bağış, RMCH Derneği’nin bu özel ihtiyaçları karşılamasında büyük rol oynayacak. Çocukların ve ebeveynlerinin sağlık ve mutluluğunu doğrudan etkilemeyi amaçlayan çalışmalarda bulunan RMHC Derneği’ne yapılan bağış ile derneğin fiziksel mekanlarının sayısı arttırılacak ve güçlendirilecek.

AbbVie Global Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Laura Schumacher “Ciddi sağlık sorununa sahip olan bir çocuğunuzun olması, her aile için çok zor bir tecrübe. Bu durumu yaşayan ailelerin, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilme imkanlarının olması gerektiğine inanıyoruz. Bağışımızla ihtiyacı olan ailelere destek olma hedefimizin yanında hastaların yaşamlarında iz bırakan etki yaratmaya odaklanıyoruz” dedi.

TR-ABBV-180003